Openingstijden  Bezoek mogelijk na reservering behalve op dinsdag  Locatie  Synagoge Borculo Weverstraat 4 7271 AJ Borculo  Contactgegevens  Stichting Synagoge Borculo Secretariaat: A.G.M. Olthofinfo@synagogeborculo.nl  Tel: 06 3013 7752 De stichting staat bij de belastingdienst ingeschreven als een ‘Algemeen nut beoogde instelling’.
Activiteiten
OPENING VROUWENGALERIJEN LEZING OVER DE GESCHIEDENIS VAN DE JODENVERVOLGING  Gelet op de ontwikkelingen met het coronavirus is de opening en de lezing opgeschort tot april/mei 2021.
WESTERBORK OP PAPIER In museum Nairac te Barneveld is tot september een expositie van Leo Kok te bezichtigen. De expositie is tot eind augustus 2020. Behalve de tekeningen van Leo Kok is ook de documentaire ‘Getekend in Westerbork’ te zien. Deze werd door Jaap Nijstad en zijn vrouw voor omroep MAX gemaakt. Leo Kok was de eerste man van de moeder van Jaap Nijstad. Leo Kok leerde haar kennen in Kamp Westerbork. Zij trouwden er in 1943. Zij verbleven in verschillende concentratiekampen maar werden in Theresienstadt gescheiden. Na zijn bevrijding op 6 mei 1945 leefde Leo nog enkele dagen maar stierf omdat hij was uitgemergeld. Zijn vrouw, Kitty de Wijze, overleefde de oorlog. Zijn tekeningen hebben de oorlog wonderwel overleefd. Als stille getuige van de Holocaust. Het bestuur van de stichting had begin dit jaar het plan opgevat om vanuit een excursie naar het museum te organiseren. Helaas kon dit door Covid- 19 niet doorgaan. U kunt er op eigen gelegenheid naar toe als u dat wilt. Er moet wel van te voren bij het museum worden gereserveerd. Zie https://nairac.nl/
HERINRICHTING VROUWENGALERIJ Een belangrijke markering in het jaar 2020 had moeten zijn de voltooiing en aansluitend de feestelijke opening van de vrouwengalerij en de kleine expositie over William Lowenberg. Deze Borculoër overleefde verschillende concentratiekampen, emigreerde naar Amerika en bleef tot aan zijn dood steeds warme banden onderhouden met Borculo in het algemeen en de synagoge in het bijzonder. Inmiddels is fase 1 van de herinrichting voltooid. De galerij heeft een totaal ander aanzien gekregen en voldoet in alle opzichten aan de eisen van deze tijd. Om de bekende redenen wordt de opening verplaatst naar de eerste helft van 2021.