Openingstijden  Dinsdag t/m vrijdag 10:00 tot 16:00 uur  Locatie  Synagoge Borculo Weverstraat 4 7271 AJ Borculo  Contactgegevens  Stichting Synagoge Borculo Secretariaat: A.G.M. Olthofinfo@synagogeborculo.nl  Tel: 06 2381 3442 De stichting staat bij de belastingdienst ingeschreven als een ‘Algemeen nut beoogde instelling’.
Activiteiten
Najaarscursussen  Na het succes van de in het voorjaar georganiseerde muziekcursus (door Kees van Zutphen) en kunstcursus (door Jaap Nijstad) zijn beide inleiders bereid gevonden ook in het najaar weer een cursus te geven. Deze cursussen zijn inmiddels gestart.
Rondwandeling RONDWANDELING LANGS PLAATSEN VAN JOODS LEVEN IN BORCULO Ooit was het Berkelstadje Borculo een bloeiende Joodse gemeenschap rijk. De geschiedenis van die gemeenschap is verleden tijd. Het zou zo anders zijn geweest als de Tweede Wereldoorlog er niet geweest.  Nu resten ons verhalen. Veel verhalen. Een bescheiden indruk van die zo bijzondere geschiedenis wordt u aangeboden door middel van een rondwandeling die u in een klein uur een indruk geeft van het rijke Joodse leven dat ooit tot Borculo heeft behoord. De rondwandeling wordt beschreven in een folder die in een notendop heel veel vertelt. Over de veehandel, de perkamentfabriek,de synagoge en over een meisje dat ooit in ons Berkelstadje gelukkig was totdat in november 1942 haar levensverhaal een abrupt einde vond. De folder kunt u verkrijgen voor € 2,00 in de shop van het Toeristisch Informatiepunt naast het Brandweermuseum en ook in de synagoge aan de Weverstraat.
Permanente expositie op de vrouwengalerij Op de vrouwengalerij is een permanente expositie ingericht. Te zien is o.a. een maquette van de Borculose binnenstad rond 1940. Op de maquette worden de woonhuizen zichtbaar gemaakt van de voormalige Joodse gemeenschap. Op de overloop kan door middel van video presentatie een virtuele rondwandeling worden gemaakt langs deze panden. De educatieve functie is vooral bedoeld om onze (jonge) bezoekers visueel te kunnen informeren.